Ijkpunt

Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Ik kreeg gisteren mijn derde vaccin en had daardoor wat koortsige dromen vannacht. Niet onaangenaam overigens want ik werd in mijn delirium gekust door een mooie vrouw. Als dat de prijs is voor een boosterprik ga ik er straks nóg een halen.

Maar het raakte ergens een gevoelige snaar in mijn gemoed want het was een hele mooie kus. Ik zat in een schommelstoel waarmee ik naar achteren kon wiebelen tot ik me in een bijna horizontale stand bevond. Ergens vandaan klonk het weemoedige filmthema van Les Mépris van Jean-Luc Godard. En toen werd ik gekust. Ik vroeg me tegelijk af wanneer mijn schommelstoel zou overslaan waardoor ik op mijn achterhoofd zou vallen. Ik bevond me in een wankel evenwicht want de droom en mijn hart konden op elk moment in duzend stukken breken. En terwijl ik vocht tegen mijn ontroering, want ik voelde me geliefd, besefte ik dat zelfs op deze diepe emotionele momenten mijn ratio me niet helemaal losliet.

De mens heeft nood aan ijkpunten om de wereld te begrijpen. Ik toch. Volgende keer dat je bij me op bezoek komt, gaan we langs op nummer 174 van de Corniche te Marseille. Daar staat een huisje waar men in 1864 een systeem installeerde om het niveau van de zeespiegel te meten. In de kelder bevindt zich een installatie die de golven neutraliseert en die men via vlotters aansluit op een meettoestel om het nulpunt van het wateroppervlak te bepalen. Als je hebt geleerd dat de Mont Blanc 4.809 meter hoog is, weet dan dat het dankzij het nulpunt uit dat huisje te Marseille is dat men dat kon berekenen. Met het stijgen van de zeespiegel zal men vroeg of laat de hoogte der dingen moeten aanpassen, bedenk ik. Tussen 1864 en vandaag is de wereld trouwens al 16 centimeter minder hoog geworden. Maar misschien geldt dit enkel voor Frankrijk… Zelfs onze ijkpunten zijn niet absoluut.

Men beweert wel eens dat je niet kan genezen van het leven. Was het niet een groot Romeins veldheer die ooit zegde dat alle wegen naar het kerkhof leiden? Onderweg klooien we wat aan, doen wat leuke dingen, stapelen wat stommiteiten op en maken er het beste van.

Misschien heeft Gégé, buurvrouw en notoire antivaxer, uiteindelijk gelijk en worden al deze ongerijmde gedachten me als gevaxineerde gewoon via 5G doorgestuurd door een of ander meesterbrein die in een donkere edoch luxueuze krocht vol computerschermen op knopjes duwt. In elk geval, ik werd vannacht ondergedompeld in zachtheid en ondersteboven gekust door een mooie vrouw. En dat is meer dan Gégé kan zeggen.

Voor wie het ook eens wil proberen, het was Pfizer Biontech.

Via dit formulier kan je me een persoonlijk berichtje sturen
Schrijf me in op de blog en stuur me een bericht als er een nieuwe brief is

Volg de blog via RSS Feed

Via RSS Feed kan je op de hoogte blijven van nieuwe posts in deze blog. In je browser installeer je hiervoor een kleine extensie. Voor Chrome bijvoorbeeld vind je die hier. Voor Safari kan je deze installeren, en voor Firefox heb je een keuze aan RSS Feeders via deze link.

2081 Chemin de Counillière
83149 Bras
France

© Hans Lengeler 2020
Update 2022
www.webdesign-prepress.com

Deze site gebruikt 1 cookie om het aantal lezers te meten. Ce site utilise 1 cookie pour mesurer le nombre de visiteurs.