Vanuit mijn dorpje in de Provence schrijf ik af en toe een brief naar mijn vrieeend die op een ander stukje van onze aarde woont. Mensen zijn in wezen overal dezelfde, zijn met dezelfde dingen bezig, voelen dezelfde blijdschap en voelen hetzelfde verdriet. Kloterij is er overal, geef mij dan maar kloterij op een plek waar het aangenaam vertoeven is en waar meestendeels de zon schijnt.


Lavendelzwaaien
Mediterranee
Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Marie, mijn buurvrouw van de overkant, kwam nog eens langs. Dat was ook alweer een tijdje geleden. Marie is opnieuw beginnen werken, al heeft ze als bipolair mens het statuut van licht gehandicapte en zou ze evengoed thuis kunnen blijven. Ze heeft daar jaren mee gekampt, met dat statuut. Maar meer nog met haar aandoening.

Marie ...

Vogeltjesdans
Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Ik weet niet waar ze precies terechtkomen, mijn brieven. Ik schrijf zomaar wat en lanceer dat vervolgens via een drietraps FTP-verbinding naar cyberspace. En dan is het weg. Net zoals de ballon waar je een zelfgeschreven boodschap aan knoopte en die je als kind naar de wolken liet vliegen. Kilometers verder kwam die dan misschien ...

Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Het moeten niet altijd Brieven zijn, nietwaar? Hier en daar werd me al eens gesuggereerd om eens een boek te schrijven. Dus, bij deze, een boek.

Hoofdstuk I

In Frankrijk komen de verkiezingen er aan. Ik ga je daar niet mee vervelen want de verkiezingen, dat interesseert noch de kat, noch het everzwijn. ...

Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Ik val soms in herhaling, maar is dat tenslotte niet hoe ons leven verloopt? Sommige mensen noemen dat regelmaat. Of orde. Je staat elke dag op een vast uur op, wrijft je ogen uit, drinkt een kopje koffie, eet een boterham met choco, neemt een douche, vertrekt naar het werk, neemt koffiepauze om tien uur, doet een lunchke om twaalf ...

Gégé
Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Ik heb een nieuwe vriend. Hij heet Olivier en werkt voor het immokantoor dat is belast met het verkopen van ons huis. Olivier is niet écht mijn vriend natuurlijk maar het is tegenwoordig wel de mens die hier twee of drie keer per week over de vloer komt om potentiële nieuwe eigenaars door onze tuin en ons huis te gidsen. Dat schept ...

Geschreven door: | Gepost op: | Categorie:

Vrieeend,

Ik ken een stel mensen die lijden aan windfobie.

Hoogtevrees, pleinvrees, smetvrees, vaccinatievrees, … Ze komen in alle soorten. Zelf heb ik af en toe last van vreesvrees. Ik ben dus de laatste om er iemand op aan te kijken. Fobieën, je hebt er geen controle over, je kiest er niet voor. Fijn is het niet.

Ik moest ...


Schrijf me in op de blog en stuur me een bericht als er een nieuwe brief is

Volg de blog via RSS Feed

Via RSS Feed kan je op de hoogte blijven van nieuwe posts in deze blog. In je browser installeer je hiervoor een kleine extensie. Voor Chrome bijvoorbeeld vind je die hier. Voor Safari kan je deze installeren, en voor Firefox heb je een keuze aan RSS Feeders via deze link.

2081 Chemin de Counillière
83149 Bras
France

© Hans Lengeler 2020
Update 2022
www.webdesign-prepress.com

Deze site gebruikt 1 cookie om het aantal lezers te meten. Ce site utilise 1 cookie pour mesurer le nombre de visiteurs.